Tack för i år!

HR Dagarna 2021 handlade om ”den mänskliga revolutionen” och nästa kliv framåt – in i framtiden.

Det gångna året har ännu en gång satt ljuset på att organisationer inte är någonting utan sina människor. Tillsammans under HR Dagarna tog vi oss an framtiden och utforskade olika perspektiv med hjälp av samhällsprofiler, HR-praktiker, experter och forskare. Det bjöds på spaningar och visioner kring framtiden för individ, organisation och samhälle. Och såklart på konkreta exempel på hur företag och organisationer har tagit sig an nutidens utmaningar.

Inom någon vecka kommer du som deltog att få tillgång till en inspelning av eventet – så att du kan titta i efterhand eller ta igen det du missade. När inspelningen finns tillgänglig får du information till din registrerade mejladress.

Titta i efterhand

Oavsett om du vill se din favoritdel av eventet igen eller om du helt missade att delta kan du nu titta på inspelningen i efterhand.

Du som redan har en biljett logga in med de uppgifter som du fått till din registrerade e-postadress.

Till inspelningen

Du som missade HR Dagarna i oktober kan köpa tillgång till eventet i efterhand. Det gör du via länkarna nedan. Du som är medlem i Sveriges HR Förening får ett förmånligt pris.

Köp tillgång till inspelningen (950 SEK)Köp tillgång till inspelningen - HR BAS-medlem (750 SEK)Köp tillgång till inspelningen - HR PRO-medlem (650 SEK)

Moderator

Parisa Amiri
Parisa Amiri är programledare, journalist och kulturexpert, ofta anlitad som expert och kommentator radio och TV, känd från bl.a. Kobra, ”Parisa pratar Metoo med killar”, ”Edit: Parisa Amiri” och ”På Spåret”, som hon vunnit två (!) gånger, tillsammans med Gunnar Wetterberg.

Parisa Amiri är en moderator med personlig, humoristisk vinkel och utomordentlig koll.Talare

Anders Hansen
– Överläkare psykiatri, civilekonom och författare

“Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?”

Charlotte Mattfolk
– Strategisk rådgivare och framtidsanalytiker

“Den mänskliga revolutionen”
+ Panel: “Så skapar vi människans bästa arbetsplats”

Siduri Poli
– Medgrundare/Head of Business Development & Brand, Changers Hub

“Hur HR lyckas i en diversifierad värld”

Om programpunkten:
Succéförfattaren och psykiatern Anders Hansen är tillbaka med en ny bok om hjärnan där han reder ut varför vi mår så dåligt när vi har det så bra. Det är lätt att tro att man har en trasig hjärna när man mår psykiskt dåligt, men ångest och depressioner är naturliga tillstånd och kvarlevor från urminnes tider då vi riskerade att dö av svält och infektioner. Vi är inte gjorda för att jämt vara glada och lyckliga – om så vore hade våra förfäder inte överlevt särskilt länge. Anders Hansen visar här hur vårt mående fungerar och ingjuter samtidigt hopp om att vi visst kan må bra i dagens uppskruvade och uppkopplade samhälle. För att lyckas behöver vi ta bättre hand om vår hjärna – och vår kropp – och kanske också sluta att ständigt jaga efter lyckan.

Om Anders:
Anders Hansen är bland annat överläkare i psykiatri, civilekonom, författare och programledare. Under 2019 hade han det mest lyssnade sommarprogrammet med hela 3,1 miljoner spelningar. Han har släppt fem böcker – “Hjärnstark” den mest kända. I oktober släpps hans nya bok “Depphjärnan” som handlar om varför vi mår dåligt och vilken funktion detta har spelat i människans historia fram till i dag. Ett viktigt och aktuellt ämne, inte minst under pandemin där mental ohälsa har hamnat högre upp på agendan.

Läs mer

Om programpunkten:
Charlotte kommer att prata om hur människan får en ny roll på framtidens arbetsmarknad. Digitaliseringen har lagt grunden för en omvälvande transformation av hur vi ser på arbete och hur vi väljer att arbeta. Hittills har människan i hög utsträckning anpassat sig utifrån ny teknik, nu har vi nått ett skede där tekniken i stället kommer att anpassas runt människan. Det gäller allt ifrån arbetssätt, vilka uppgifter vi har – hur och var vi arbetar, till hur vi nyttjar fler av våra sinnen och har en mer holistisk syn på människan i arbetslivet.

Om panelen:
Efter den stora omställning vi går igenom där många gamla sanningar blivit förlegade har vi fått möjlighet att se på arbetet, arbetsplatsen och oss själva i ett nytt ljus. Med frågan om vad som är bäst för människan, dess samarbetsförmåga, fokus, kreativitet och välmående har vi möjlighet att designa våra arbetsplatser på ett hållbart och nytt sätt. Men den stora frågan återstår: hur ser den då ut?

Om Charlotte:
Charlotte Mattfolk är strategisk rådgivare och talare inom bland annat framtidsanalys, affärstransformationer och digitalisering. Hon är grundare av IAMAI, en AI-plattform för kunskapsdelning och managementkonsulttjänster. Charlotte kombinerar ett visionärt och entreprenöriellt tankesätt och spanar ofta om hur framtiden kommer att kunna se ut vad gäller förändrade konsumtionsbeteenden, nya affärsmodeller och sätt att bygga upp företag samt nya värderingar och synsätt.

Läs mer

Om programpunkten:
Hur kan man driva mångfald och inkludering som en enable för att kunna driva innovation framgångsrikt? För att fortsätta vara ett av världens mest innovativa länder behöver alla vara med på festen. Det handlar inte längre om att dela ut inbjudningskort till alla, det handlar även om hur man skapar en fest som alla vill vara en del utav. En föreläsning om hur mångfald leder till förändring i organisation, samhälle, värld – och för dig som individ.

Om Siduri:
Siduri Poli är författare och prisad entreprenör. Hon har bland annat fått ta emot priset “Årets supertalang” av Veckans Affärer.

Till vardags jobbar Siduri framförallt med Changers Hub, en av Sveriges största entreprenörshubbar, där hon är Head of Business Development & Brand och medgrundare.

“Mother of Change” är hennes nickname – Siduri är en framtidsvisonär som vill ta nästa steg framåt och utveckla företag, människor och samhället i stort. För henne är det självklart att innovation och teknik hör ihop med demokrati och inkludering.

Läs mer

Aref Abedi
– VD, Jobylon

“Hur en happiness-kultur bygger en framgångsrik organisation”

Christel Kinning
– Chief Transformation & People Officer, Oatly

“Uppdraget som inrikesminister på Oatly – driva entreprenöriell kultur i ett snabbväxande bolag”

Lena Bjurner
– VD & generalsekreterare, Sveriges HR Förening

Panel: “Varför finns inte HR-kompetens i svenska styrelser och hur kan vi ändra på det?”

Om programpunkten:
Aref berättar om varför en people-first och “happiness” kultur är så viktig. Han kommer dela med sig av de initiativen man har skapat för att realisera detta. Tex. vad “Happiness-tax” innebär, hur deras 1on1’s är utformade och vad deras work-cation, “Jcation” innebär.

Om Aref:
Aref är VD och medgrundare till Jobylon, det moderna och användarvänliga rekryteringsverktyget skapat för medelstora och stora företag. Innan Jobylon så har Aref varit med och grundat två andra SaaS bolag och spenderat en tid på Meltwater där han b.l.a. var med och etablerade kontoret i Amsterdam. I bagaget har han även en ingenjörsutbildning från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Läs mer

Om programpunkten:
Vilka stora utmaningar står företag inför när förändringstakten ökar till följd av dagens snabba teknikutveckling? Vilken roll kan HR ta? Christel Kinning ger en inblick i Oatlys HR-verksamhet och hur företaget har byggt in förändringsarbetet i den snabba tillväxttakten – när det inte finns tid, utrymme eller resurser att driva dedikerade förändringsprojekt.

Om Christel: 
Christel Kinning är passionerat intresserad av hur vi kan växa som människor, göra mer medvetna val och skapa organisationer där människor växer med organisationen.

Idag är hon Chief Transformation and People Officer på Oatly med uppdrag att skydda den entreprenöriella och innovativa kulturen och samtidigt stötta en snabb skalning av organisationen i en global hypertillväxt. Christel har lång erfarenhet som strategisk rådgivare och är ett rutinerat styrelseproffs med nästan 15 års erfarenhet från över 20 bolag.

Läs mer

Om Lena:
Lena Bjurner är vd och generalsekreterare för Sveriges HR Förening. Hon är en etablerad HR-profil med en gedigen senior erfarenhet och har drivit ett modernt och framgångsrikt HR-arbete, både i Sveriges och internationellt. Lena har erfarenhet från att arbeta med verksamheter i transformation och har prisats för de förändringsresor som hon varit med och drivit. År 2018 mottog hon Universums utmärkelse Årets nordiska HR-chef och 2019 var hon en av tre finalister till tidningen Chefs pris Årets HR-chef.

Läs mer

Anne Charlotte Billing
– Chief HR Officer, Frigoscandia

Samtal: “HR:s viktiga roll när organisationer startar och växer”

Marie Lundgren
– Chief People Officer, Star Stable Entertainment

Samtal: “HR:s viktiga roll när bolag startar och växer”

 

Maximilian Keysberg
Head of Project Management Corporates, JLL

Panel: “Så skapar vi människans bästa arbetsplats”

Om programpunkten:
En innovativ kultur är viktig då organisationer startar och växer. Vad är HRs roll i snabbt växande organisationer? Vilka kompetenser behövs inom HR? Kan samma arbetssätt appliceras också på större organisationer i förändring? Det här är några av de frågor Parisa kommer att ställa till Marie Lundgren från Starstables och Anne Charlotte Billing från Frigoscandia under deras intressanta samtal.

Om Anne Charlotte:
Anne Charlotte har jobbat som HR-chef i ledningsgrupper i Sverige och internationellt i över 20 år i ett flertal olika branscher, som konsultföretag, bilar, läkemedel, finans-tech, spel och nu resor och är en uppskattad talare från olika HR-event och gäst i HR-poddar. Hon är också certifierad coach och teamcoach och har jobbat i en startupstyrelse, som mentor och i olika advisory boards. 

Läs mer

Om programpunkten:
En innovativ kultur är viktig då organisationer startar och växer. Vad är HRs roll i snabbt växande organisationer? Vilka kompetenser behövs inom HR? Kan samma arbetssätt appliceras också på större organisationer i förändring? Det här är några av de frågor Parisa kommer att ställa till Marie Lundgren från Starstables och Anne Charlotte Billing från Frigoscandia under deras intressanta samtal.

Om Marie:
Marie Lundgren arbetar som Chief People Officer på Star Stable Entertainment – ett bolag som är dedikerat till att skapa inspirerande spelupplevelser och underhållningsprodukter för tjejer.

Marie har en bakgrund inom tech och IT, vilket har inspirerat henne till att arbeta agilt och med fokus på “varför”. Hon leder sitt sjumanna-team på Star Stable Entertainment med visionen att inspirera och växa talanger. Företaget har totalt 170+ medarbetare som tillsammans utvecklar spelet – som just nu är rankad nummer ett bland alla hästspel i världen.

Läs mer

Om programpunkten:
Efter den stora omställning vi går igenom där många gamla sanningar blivit förlegade har vi fått möjlighet att se på arbetet, arbetsplatsen och oss själva i ett nytt ljus. Med frågan om vad som är bäst för människan, dess samarbetsförmåga, fokus, kreativitet och välmående har vi möjlighet att designa våra arbetsplatser på ett hållbart och nytt sätt. Men den stora frågan återstår: hur ser den då ut?

Om Maximilian:
Maximilian Keysberg är Head of Project Management Corporates på JLL och leder ett team av experter som med insikt, framåtblick och relevant marknadskunskap levererar strategisk hyresgästrådgivning och förändringsledningstjänster. Han hjälper kunder utifrån deras kärnverksamhet, strategiska vision, kulturella strävande, ekonomiska mål och tekniska behov med att skapa och utrusta den mest inspirerande och kostnadseffektiva arbetsplatsen. 

Läs mer

Helena Karlsson
– HR-direktör, Södersjukhuset

“Södersjukhuset – Reflektioner och lärdomar från en verksamhet i krisens centrum”

Annelie Liljegren
Verksamhetsområdeschef för Internmedicin, Södersjukhuset

“Södersjukhuset – Reflektioner och lärdomar från en verksamhet i krisens centrum”

Patrik Peter
– Partner, Michaël Berglund AB

Panel: “Varför finns inte HR-kompetens i svenska styrelser och hur kan vi ändra på det?”

Om programpunkten:
Alla har vi blivit påverkade av Corona-krisen, men hur var det egentligen för alla de som stod mitt i krisens centrum? Under krisen har vi dagligen följt vårdens statistik som i omgångar varit alarmerande. Hur hanterar man en verksamhet när det blir tydligt att det här är inte en kort händelse utan en lång, utdragen kris i flera vågor? Hur tänker man kring medarbetares engagemang och hälsa? Vad har man lärt sig?
Hör Parisa samtala med två som har just den här erfarenheten från Södersjukhuset i Stockholm, HR Direktör Helena Karlsson och verksamhetsområdeschefen för Internmedicin Annelie Liljegren.

Om Helena:
Helena Karlsson har arbetat med HR-frågor i drygt 25 år och har haft ledande HR-befattningar inom flera olika sektorer; privat, statligt, kommunalt och regionalt. Sedan 3 år tillbaka är hon HR-direktör på Södersjukhuset och har därmed lett sjukhusets HR-arbete under hela pandemin. 

Läs mer

Om programpunkten:
Alla har vi blivit påverkade av Corona-krisen, men hur var det egentligen för alla de som stod mitt i krisens centrum? Under krisen har vi dagligen följt vårdens statistik som i omgångar varit alarmerande. Hur hanterar man en verksamhet när det blir tydligt att det här är inte en kort händelse utan en lång, utdragen kris i flera vågor? Hur tänker man kring medarbetares engagemang och hälsa? Vad har man lärt sig?
Hör Parisa samtala med två som har just den här erfarenheten från Södersjukhuset i Stockholm, HR Direktör Helena Karlsson och verksamhetsområdeschefen för Internmedicin Annelie Liljegren.

Om Annelie:
Annelie Liljegren är överläkare och docent i onkologi. Hon arbetar sedan 1½ år som Verksamhetsområdeschef för Internmedicin på Södersjukhuset i Stockholm och har tidigare arbetat 30 år på Karolinska Universitetssjukhuset. Har 11 års chefserfarenhet varav 6 som verksamhetschef.

Läs mer

Om Patrik:
Patrik Peter är partner på Michaël Berglund AB och arbetar främst med rekrytering till företagsledningar och styrelser men även med ledarskapsbedömningar och ledarskapsrådgivning. Patrik har 30 års arbetslivserfarenhet och har jobbat över åtta år med chefs- och styrelserekrytering samt ledarskapsbedömning. Han har tidigare arbetat som kommunikationsdirektör på Migrationsverket, pressansvarig på Säkerhetspolisen och stabschef på Svenska Institutet. Patrik Peter har också varit verksam som nyhets- och samhällsjournalist på bl.a. Sveriges Radio, SVT och TV4. 

Läs mer

Panel: ”Strategi för hälsa i arbetslivet”
Medverkande: Annelie Porseryd (HR-ansvarig, PositionEtt), Sofia Magee (Sales Team Lead, Indeed), Amanda Falck (engagemangsansvarig, Sveriges HR Förening)

Panel: ”Lärande för att klara ständig förändring”
Medverkande: Lina Thomassen (Head of Learning and Development, Ahlsell Group), Cecilia Ödman (ställföreträdande HR-chef, Jordbruksverket), Siri Wikander (People Growth Expert), Amanda Falck (engagemangsansvarig Sveriges HR Förening)

Johannes Sundlo
– Partner, AlexisHR & The Talent Company

Panel: “Så skapar vi människans bästa arbetsplats”

Om programpunkten:
En grupp medlemmar i Sveriges HR Förening samt företaget Indeed har tillsammans i nätverksformen People Insight Lab utforskat området välmående under rubriken ”Strategi för hälsa i arbetslivet”.  

 Under pandemin har hälsa och välmående blivit än mer aktuellt och hamnat högre upp på organisationers agenda. I ett People Insight Lab-projekt har därför valt att utforska just detta område. Hur arbetar vi med detta i våra organisationer idag? Vad kan vi lära oss av den senaste tiden samt den senaste forskningen? Vad har våra utforskare inom detta område för tips till HR-professionen? 

Läs mer

Om programpunkten:
En grupp medlemmar i Sveriges HR Förening samt Hyper Island har tillsammans i nätverksformen People Insight Lab utforskat området lärande under rubriken ”Lärande för att klara ständig förändring”. 

 Vi står mitt i ett paradigmskifte där tekniken förändrar våra liv – och det snabbt. För att vara med och forma framtidens utveckling till det bättre har vi inom HR en viktig roll. Vad är egentligen lärande? Hur ser vi till att utveckla vår förmåga att ständigt lära oss i vår föränderliga värld? Vad behöver organisationer och HR tänka på för att skapa lärande organisationer, individer och därmed samhälle? 

 

Läs mer

Om programpunkten:
Efter den stora omställning vi går igenom där många gamla sanningar blivit förlegade har vi fått möjlighet att se på arbetet, arbetsplatsen och oss själva i ett nytt ljus. Med frågan om vad som är bäst för människan, dess samarbetsförmåga, fokus, kreativitet och välmående har vi möjlighet att designa våra arbetsplatser på ett hållbart och nytt sätt. Men den stora frågan återstår: hur ser den då ut?

Om Johannes:
Johannes Sundlo är medgrundare och Head of People på AlexisHR där han jobbar både operativt och strategiskt med att digitalisera HR. Han är även partner på The Talent Company som jobbar med kunder till exempel H&M, Kry och Matsmart. Johannes har en bakgrund hos Spotify där han tidigare arbetat som Global HRBP i sex år.

Läs mer

Siri Wikander
– People Growth Expert

Panel: ”Lärande för att klara ständig förändring”

Cecilia Ödman
– ställföreträdande HR-chef samt strateg inom ledarskap och lärande, Jordbruksverket

Panel: ”Lärande för att klara ständig förändring”

Annelie Porseryd
– HR-ansvarig, PositionEtt

Panel: ”Strategi för hälsa i arbetslivet”

Om programpunkten:
En grupp medlemmar i Sveriges HR Förening samt företaget Indeed har tillsammans i nätverksformen People Insight Lab utforskat området välmående under rubriken ”Strategi för hälsa i arbetslivet”.  

 Under pandemin har hälsa och välmående blivit än mer aktuellt och hamnat högre upp på organisationers agenda. I ett People Insight Lab-projekt har därför valt att utforska just detta område. Hur arbetar vi med detta i våra organisationer idag? Vad kan vi lära oss av den senaste tiden samt den senaste forskningen? Vad har våra utforskare inom detta område för tips till HR-professionen? 

Om Siri:

Siri Wikander är en uppskattad konsult och föreläsare inom digitalt samarbete och lärande. Hon har en bakgrund inom HR och Kommunikation på både Scandic, Axfood, Sveriges Radio och Uppsala kommun. Hon är medlem av Berghs pedagogiska råd. På Axfood stöttade hon organisationen att ställa om till digitala arbetssätt. På Scandic har hon, bland annat, lett arbetet med att implementera ett helt nytt sätt att arbeta med lärande bland de då 18 000 medarbetarna, med nya digitala verktyg, nya sätt att jobba och nytt ledarskap.

Läs mer

Om programpunkten:
En grupp medlemmar i Sveriges HR Förening samt företaget Indeed har tillsammans i nätverksformen People Insight Lab utforskat området välmående under rubriken ”Strategi för hälsa i arbetslivet”.  

 Under pandemin har hälsa och välmående blivit än mer aktuellt och hamnat högre upp på organisationers agenda. I ett People Insight Lab-projekt har därför valt att utforska just detta område. Hur arbetar vi med detta i våra organisationer idag? Vad kan vi lära oss av den senaste tiden samt den senaste forskningen? Vad har våra utforskare inom detta område för tips till HR-professionen? 

Om Cecilia

Kommer snart.

Läs mer

Om programpunkten:
En grupp medlemmar i Sveriges HR Förening samt företaget Indeed har tillsammans i nätverksformen People Insight Lab utforskat området välmående under rubriken ”Strategi för hälsa i arbetslivet”.  

 Under pandemin har hälsa och välmående blivit än mer aktuellt och hamnat högre upp på organisationers agenda. I ett People Insight Lab-projekt har därför valt att utforska just detta område. Hur arbetar vi med detta i våra organisationer idag? Vad kan vi lära oss av den senaste tiden samt den senaste forskningen? Vad har våra utforskare inom detta område för tips till HR-professionen? 

Om Annelie:

Annelie vill göra skillnad för människor och organisationer, skapa förutsättningar för ett arbetsliv där vi kan växa, utvecklas och stanna så länge vi vill. Hon önskar att vi vore lika pigga på förändring och anpassning i arbetslivet som vi är på att anamma ny teknik. Att vi vågar ifrågasätta gamla strukturer och system, vågar provocera och bli provocerade för att finna nya och bättre lösningar. Med mer än 20 års erfarenhet av HR, som anställd och konsult, i många olika branscher har arbetsmiljöfrågor och hälsa kommit att bli drivkraften i hennes arbete.

Läs mer

Lina Thomassen
– Head of Learning & Development, Ahlsell Group

Panel: ”Lärande för att klara ständig förändring”

Sofia Magee
– Sales Team Lead, Indeed

Panel: ”Strategi för hälsa i arbetslivet”

Om programpunkten:
En grupp medlemmar i Sveriges HR Förening samt företaget Indeed har tillsammans i nätverksformen People Insight Lab utforskat området välmående under rubriken ”Strategi för hälsa i arbetslivet”.  

 Under pandemin har hälsa och välmående blivit än mer aktuellt och hamnat högre upp på organisationers agenda. I ett People Insight Lab-projekt har därför valt att utforska just detta område. Hur arbetar vi med detta i våra organisationer idag? Vad kan vi lära oss av den senaste tiden samt den senaste forskningen? Vad har våra utforskare inom detta område för tips till HR-professionen? 

Om Lina:

Lina Thomassen, Head of Learning & Development, fokuserar på utveckling och lärande för Ahlsell Group i sin nuvarande roll som hon haft sedan mars 2021. Det innebär att supportera organisationen till att lära, lära om och lära av för att hantera förändringarna de ställs inför med starkt fokus på digitalisering och hållbarhet. Rollen är ny, vilket innebär stora möjligheter att bygga något nytt, speciellt med tanke på alla förändringar som pågår inom Learning & Development generellt. Lina har tidigare arbetat inom reseindustrin, Thomas Cook Group (Ving) och flygbolaget SAS där hon haft olika roller med fokus på ledarskap och organisationsutveckling.

Läs mer

Om programpunkten:
En grupp medlemmar i Sveriges HR Förening samt företaget Indeed har tillsammans i nätverksformen People Insight Lab utforskat området välmående under rubriken ”Strategi för hälsa i arbetslivet”.  

 Under pandemin har hälsa och välmående blivit än mer aktuellt och hamnat högre upp på organisationers agenda. I ett People Insight Lab-projekt har därför valt att utforska just detta område. Hur arbetar vi med detta i våra organisationer idag? Vad kan vi lära oss av den senaste tiden samt den senaste forskningen? Vad har våra utforskare inom detta område för tips till HR-professionen? 

Om Sofia:

Sofia är Sales Team Lead för det Nordiska teamet på Indeed, världens största jobbsajt, där hon med ett starkt team växer den Nordiska marknaden. Sofia jobbar idag med coaching och vägledning inom försäljning samtidigt som hon hjälper några av de största bolagen i Sverige hur de ska attrahera och hitta rätt talanger

Läs mer

HR Galan

Stort tack till dig som var med under hyllningskvällen 20 oktober!

Ett extraordinärt år! HR har gjort en fantastisk insats som hyllas från många håll. Vi tog ett kliv framåt i utvecklingen och fick som profession ljuset på oss. Vi har på riktigt hjälpts åt att navigera genom krisen och lärt av varandra – vilket samarbete. En sådan gemensam insats är väl värd att fira och uppmärksamma.

På HR Galan i år fick de individuella utmärkelserna – Årets HR-medarbetare, Årets HR-ledare och Årets Ledarskapsprofil – kliva åt sidan och att få lämna plats för allas vårt gemensamma firande av hela HR-professionen och vad vi tillsammans åstadkommit.


Priser

Amanda Lundeteg (vd, AllBright) tilldelades Kerstin Hesselgren-priset 2021

Här kan du läsa mer

Kerstin Hesselgren-priset är ett pris som årligen delas ut till en förebild som med ett engagemang sätter fokus på medmänsklighet och jämlikhet på våra arbetsplatser och i vårt samhälle. Pristagarens beslut och handlingar präglas av civilkurage, mod och frispråkighet.

Juryn för Kerstin Hesselgren-priset består av Sveriges HR Förenings styrelse.

“Vägra Väggen” tilldelades Årets HR-bok 2021

Här kan du läsa mer

Juryn belönar böcker av författare som är verksamma i Sverige och som ger ett bra stöd till dem som arbetar med människors utveckling på arbetsplatsen. Böckerna bedöms enligt kriterierna: Aktualitet, angelägenhet och användbarhet.

Johan Hydén | KAMP Företagsutveckling AB

Patrizia Bricca | Handelsbanken

Johanna Thermaenius | Keolis Sverige AB

Björn Lorentzon | Sympa HR

Petronella Wacker | Kammarrätten i Göteborg

Carolina Lantz | Doktor24